Lékař homeopat

“Můj Homeopat” léčí podobné podobným / SIMILIA SIMILIBUS CURANTUR /

Homeopatie a internet

Lékař homeopat

V České republice bohužel dosud chybí legislativa, která by přesně upravovala problematiku homeopatie u lékařů a nelékařských profesí. Legislativní podmínky se v tomto ohledu liší také v zahraničí. Zatímco např. ve Francii smí homeopatické přípravky předepisovat pouze lékař (případně u volně prodejných léků je mohou doporučovat lékárníci nebo jiní zdravotničtí odborníci), v Německu nebo Velké Británii existuje mnoho homeopatů nelékařů, kteří však museli získat odpovídající vzdělání a léčit mohou pouze za přesně stanovených podmínek.

Lékař homeopat je odborník, který své medicínské znalosti dále rozšířil studiem homeopatie. Při léčbě bude vždy volit takový způsob léčby, který bude v danou chvíli pro daného pacienta nejvhodnější, ať už půjde o homeopatii nebo jinou terapii. Za svou volbu je plně zodpovědný.

Dobrý homeopat nelékař má za sebou několikaleté studium homeopatie obsahující mnoho poznatků z medicíny a přesně zná hranice, ve kterých se může pohybovat. Nikdy nenutí pacienta, aby přestal navštěvovat svého ošetřujícího lékaře nebo aby bez konzultace s ním jakkoliv pozměňoval svou dosavadní léčbu. Činnost homeopata a ošetřujícího lékaře se může vhodně doplňovat.

Vzhledem k tomu, že v České republice dosud chybí zodpovědné kontrolní orgány a akreditované vzdělávací instituce, které by stanovovaly podmínky pro homeopaty nelékaře, je třeba, aby se pacient před započetím léčby vždy pokusil získat maximum informací o daném homeopatovi a o garantech jeho vzdělání a v každém případě zůstal také v péči svého ošetřujícího lékaře.